Technische specials voor nieuwbouw KAVO B.V.

Van verlichting tot klimaat en beveiliging: Veel technische specials voor nieuwbouw KAVO B.V.


Begin juli is het nieuwe bedrijfsgebouw van KAVO B.V. succesvol opgeleverd aan haar eigenaar. De nieuwbouw bestaat uit 10.000 m2 bedrijfsruimte, waarvan 1.080 m2 kantoren en 1.000 m2 mezzanine. De resterende vierkante meters doen dienst als magazijn en bieden ruimte aan meer dan 25.000 palletplaatsen. In opdracht van Aan de Stegge Twello heeft Batenburg Installatietechniek het complete installatiepakket voor de nieuwbouw gerealiseerd. Van de klimaatinstallaties en sanitair installaties tot, de data-installatie, elektrotechnische installatie, regeltechniek en de beveiligingsinstallatie. “Onze beveiligingsinstallatie omvat onder meer beveiligingscamera's, inbraakbeveiliging en toegangscontrole”, vertelt projectleider Frank Oostewechel. “Bovendien hebben wij het pand voorzien van vijf dubbele laadpalen. Batenburg Energietechniek heeft een 630 KVA transformatorstation met laagspanningsrekken geleverd, waarmee het gebouw van energie wordt voorzien.”

Turnkey nieuwbouw in 40 weken

KAVO B.V. is een leverancier van auto-onderdelen voor elektrische auto's, Aziatische auto's en levert schokdempers voor alle automerken. Om de snelle groei van het bedrijf te kunnen opvangen en om de logistieke processen verder te optimaliseren, werd een kavel aangeschaft op bedrijventerrein Apeldoorn Noord II. Hier is in slechts 40 weken een turnkey nieuwbouw gerealiseerd. “In een bouwteam met de hoofdaannemer en andere relevante stakeholders hebben wij het advies, 3D-/Revit-ontwerp en de engineering voor alle werktuigbouwkundige en elektrotechnische installaties verzorgd”, vertelt Oostewechel. “Bovendien waren wij verantwoordelijk voor de complete realisatie, waarbij we niet over één nacht ijs zijn gegaan. De nieuwbouw voor KAVO B.V. bevat veel technische specials, waarvoor een zorgvuldige afstemming noodzakelijk was. We hebben veel tijd gestoken in de ontwerp- en engineeringsfase en regelmatig clashcontroles uitgevoerd, waardoor we bijna clashvrij konden installeren.”

Maatwerk oplossingen

Als voorbeeld van deze ‘specials’ noemt Oostewechel de Hunter Douglas plafonds in de kantoren, waarin maatwerk LED-armaturen en ventilatieroosters zijn geïntegreerd. “De LED-armaturen worden DALI-gestuurd”, vertelt hij. “Bewegings- en aanwezigheidssensoren zorgen bovendien dat nergens onnodig verlichting brandt. Daarmee sluiten wij tevens aan bij de duurzaamheidsambitie van de opdrachtgever.” Het complete pand functioneert gasloos. “Een lucht/water-warmtepomp voorziet in de verwarming en koeling van het warehouse, waarbij een vloerverwarmingssysteem als afgiftesysteem dient. Voor de kantoren is daarentegen gekozen voor een Variable Refrigerant Flow (VRF) lucht/lucht-warmtepompsysteem, waarmee elke ruimte individueel verwarmd of gekoeld kan worden. Een luchtbehandelingskast van 6.500 m3/h op het dak van de nieuwbouw voorziet in de verse luchttoevoer, waarbij een kruisstroomwisselaar voor een efficiënte warmteterugwinning zorgt. “Ook is een hoogwaardig beveiligingssysteem aangelegd met op afstand bestuurbare Pan/Tilt/Zoom (PTZ) camera’s, waarmee ook de veiligheid in én rond de nieuwbouw wordt geborgd.”

Bekijk meer van onze projecten

Sitemap