BIM

Batenburg Installatietechniek is groot voorstander van integrale samenwerking tussen (bouw)partners via het Bouw Informatie Model (BIM). BIM is een digitaal informatie-uitwisselingsmethodiek, waarbij diverse disciplines samenwerken in een 3D-model met database. In dit model worden de gegevens van architect, constructeur, installateur en aannemer gekoppeld. Alle partijen kunnen hun specifieke kennis en informatie kwijt in het model. Samen gaan ze virtueel bouwen, waarbij je meteen ziet hoe de disciplines zich naast elkaar gedragen.

Een van de grootste voordelen van het werken met BIM? Het voorkomt onnodig tijdverlies in de ontwerpfase en fouten in de bouwfase. Faalkosten worden hiermee tot een minimum beperkt.

BIM werkgroep
Werkprocessen stroomlijnen

Werkprocessen stroomlijnen

Bij de uitvoering van een project worden op onze vestigingen verschillende installaties gemodelleerd. Elke divisie en vestiging van Batenburg heeft eigen, individuele werkprocessen. Door deze processen samen vast te leggen in een template zijn alle basisinstellingen van de zusterbedrijven hetzelfde. Zo kan een klus gemakkelijker voor elkaar worden uitgevoerd of onderling worden overgenomen, zonder eerst uit te hoeven zoeken hoe het werkproces precies zit.

Tussentijdse bevindingen
De afgelopen periode zijn alle vestigingen goed gevorderd in het werken met BIM. Toch zijn we nog niet helemaal 'één Batenburg'. Het blijkt dat we op vier plekken dezelfde zaken onderzoeken.

We kunnen nog veel meer onderling met elkaar delen en voor veel meer processen standaarden maken, met name rond het BIM-protocol en de templates. Op dit ogenblik wordt per project en per bedrijf een template gemaakt.

Sitemap