Energieopslag

Energieopslag is een praktische oplossing voor uitdagingen binnen de energietransitie. Energieopslag maakt deel uit van een ecologische en duurzame toekomst. De parkeerplaatsen van hotels, supermarkten en parkeergarages staan ​​bijvoorbeeld steeds vaker vol met elektrische voertuigen. Ook bedrijfswagenparken en garages maken steeds meer gebruik van elektriciteit. Combineer deze e-mobility uitdagingen ook nog eens met het groeiende aantal PV aansluitingen en je moet serieus gaan nadenken over je e-infrastructuur. Nu is het aan u om de essentiële e-infrastructuur op te bouwen. Maar de noodzakelijke netwerkuitbreiding is tijd- en kostenintensief. Batenburg kan helpen met het optimaliseren van uw e-infrastructuur, bijvoorbeeld met energieopslag als oplossing.

Advies:

Projectontwikkeling:

 • Haalbaarheidsonderzoek
 • Quick Scan
 • Testopstellingen
 • Wet- en regelgeving
 • Veiligheidsstandaarden
 • Educatie
 • Site-analyse
 • Systeemselectie
 • Technisch design
 • Partnerselectie
 • Business case
 • Financiering
 • Installatie
 • Exploitatie
 • Nazorg
Batterijen voor laadinfrastructuur
Optimaliseer het gebruik van uw PV systemen

Optimaliseer het gebruik van uw PV systemen

De prijzen voor batterijopslag dalen – energieopslag bij bijvoorbeeld parkeergarages of landbouw neemt toe. Voor bedrijven, garages en boerderijen met zonnepanelen zijn er manieren om het eigen verbruik te verhogen en stijgende stroomprijzen te vermijden. Met de nieuwe back-up power-functie zijn ook uw belangrijkste systemen betrouwbaar beschermd.

"Wees onafhankelijk van stijgende elektriciteitsprijzen, bespaar op dure netaansluitingskosten en vermijd belastingspieken."

Commerciële energieopslag

Voor opslagcapaciteit van 60 kWh tot 500 kWh. 

Grootschalige energieopslag

Voor grootschalige opslagcapaciteit vanaf 500 kWh.

Meer weten over energieopslag?

Vertel ons meer over uw situatie.

Vraag meer informatie aan
Energieopslag in parkeergarages

Energieopslag in parkeergarages

Een garage die PV combineert met laadoplossingen loopt tegen belastingspieken aan. Een uitbreiding van het net om dit op te vangen is niet altijd wenselijk, mogelijk of heel erg kostbaar. Met energieopslagsystemen vang je deze pieken op en hergebruik je de stroom wanneer de vraag het grootst is.

Energieopslag in de landbouw

Voordelen van Energieopslag

Graven en vergunningen is niet nodig.

Door een energieopslag te plaatsen kan een transformatoruitbreiding worden voorkomen. Hiermee bespaar je tijd- en kostenintensief werk en voor o.a. vergunningen.

Modulaire uitbreidbaar.

Afhankelijk van uw behoefte kunt u de aansluitcapaciteit van uw energienet zelf uitbreiden door extra energieopslag te installeren en aan te sluiten.

Geen bedrijfskosten meer.

Door gebruik te maken van zelf opgewekte energie en het vermijden van belastingspieken zijn er geen hoge kosten voor extra elektriciteitsprijzen.

Snelle en eenvoudige installatie.

Zonder ingewikkelde projectplanning en binnen een halve dag is uw energieopslag op elke locatie opgezet en direct in gebruik.

Subsidie.

Sommige Europese overheden ondersteunen de uitbreiding van de EV-laadinfrastructuur met subsidies voor oplaadpunten en energieopslagvoorzieningen als gevolg van de Klimaatwet.

Veilig.

Accu-opslagunits zijn geschikt voor alle weersomstandigheden en zijn beveiligd met een brandwerende behuizing volgens VDE-AR 2510-50.

Verdien geld met door PV opgewekte elektriciteit.

Door overdag duurzame energie op te slaan, staat u 's nachts niet in het donker.

Onafhankelijk
van uw elektriciteitsleverancier.

Door zelf opgewekte energie te gebruiken, kunt u de stijgende tarieven van het elektriciteitsnet vermijden en uw zelf geproduceerde elektriciteit goedkoper verbruiken.

Economisch en zuinig.

Door hergebruik van componenten uit een modulaire systeem kunnen lage systeemkosten worden bereikt. Elk systeem kan optimaal worden aangepast aan uw behoeften en er zijn geen onnodige extra kosten. Betaal alleen voor wat je nodig hebt.

Makkelijke te installeren.

Een opslag unit kan direct worden geïnstalleerd met behulp van de plug-and-play-functie in overeenstemming met de richtlijnen voor de voedingsaansluiting. Alles-in-één, AC-gekoppelde oplossing en cloudconnectiviteit.

Intelligent energiebeheersysteem.

Met een geïntegreerde energiebeheersysteem kunnen alle elektrische verbruikers worden gemeten en individueel worden geregeld.
 

Onze ervaring

Bekijk meer projecten
Sitemap