Stadscentra

In de openbare omgeving van een gemeente moeten bezoekers en bewoners ongehinderd en met een positief gevoel kunnen verblijven. Voorzieningen en beveiligingsinstallaties zijn daarom noodzakelijk. Batenburg Installatietechniek realiseert tijdelijke of vaste CCTV-oplossingen in stadscentra, van kleine dorpskernen tot grootstedelijke omgevingen, en waarborgt hierbij de specifieke kennis van wetten en regelgeving.

Van meldkamerontwerp tot aan de contacten met een pandeigenaar die een camera aan de gevel krijgt; dergelijke projecten vragen om veel inzicht in vernieuwende camera- en videomanagementtechnieken, transmissiemogelijkheden, event-management en rapportagesystemen. Gelukkig zit het meedenken met de klant ons in de genen.

Proactief monitoren en verbeteren
Steeds meer gemeenten hanteren het concept van een Stadscentrale, waarvandaan de diverse voorzieningen en installaties worden beheerd. Natuurlijk is het van belang dat een camerasysteem altijd is afgestemd op de specifieke problematiek van de opdrachtgever. De effecten van onze hulpmiddelen en mensen maken we dan ook inzichtelijk. Zo kunnen gemeenten de sociale veiligheid en leefbaarheid proactief monitoren, verbeteren en evalueren.

Het koppelen van cameratoezicht, parkeergarages, toegangscontrolesystemen (zoals ‘bollards’ en slagbomen), (openbare) verlichting en informatievoorzieningen biedt nog veel meer voordelen. Het behoort tot de kerncompetentie van Batenburg Installatietechniek om deze (deel)systemen te leveren, te koppelen en alle functionaliteiten samen te brengen in één beheerplatform.

 

Artikel gemeente Almere: Genetec & Vision

Sitemap