Warmtepomp

Hoe werkt een Warmtepomp?
Een warmtepomp haalt middels elektrische energie warmte uit de buitenlucht, de grond of het grondwater en gebruikt deze om een pand te verwarmen. Hierdoor heb je geen gas meer nodig en bespaar je flink op je energierekening. Bovendien stoot een warmtepomp geen CO2 uit, wat goed is voor het milieu. Omdat een warmtepomp zo efficiënt is dat het energieverbruik lager is dan dat van een hr-ketel, heb je geen gasaansluiting meer nodig.

Een warmtepomp heeft ook enkele andere voordelen ten opzichte van traditionele verwarmingssystemen. Zo kun je een warmtepomp ook gebruiken om je huis te koelen in de zomer, waardoor je geen aparte airconditioning nodig hebt. Bovendien zijn warmtepompen zeer onderhoudsvriendelijk en hebben ze een lange levensduur.

Welke warmtepomp is voor uw pand geschikt?
Er zijn verschillende soorten warmtepompen, zoals een lucht-water warmtepomp, een bodem-water warmtepomp en een water-water warmtepomp. Welke warmtepomp het meest geschikt is voor jouw pand hangt af van verschillende factoren, zoals de grootte van uw pand, de isolatie en het beschikbare budget.

Wil je meer weten over warmtepompen en ben je benieuwd of een warmtepomp geschikt is voor uw pand? Neem dan gerust contact met ons op. Onze experts staan klaar om je te adviseren en te helpen bij het maken van de juiste keuze.

Product highlights

  • Duurzaam
  • Efficiënt energie verbruik
  • Verwarmen en koelen

Meer van onze projecten?

Sitemap