Meer informatie?
Jasper Willems
Accountmanger

Bij het realiseren van een laadplein zijn er verschillende onderdelen waar rekening mee moet worden gehouden. Denk bijvoorbeeld o.a. aan netcapacitieit, soort laadpaal, betalingssysteem en regelgeving. Batenburg helpt met het in kaart brengen van de onderdelen en denkt mee over de realisatie en kan deze uitvoeren.
Jasper Willems
Accountmanger
Het is belangrijk om de capaciteit van het laadplein te bepalen op basis van de verwachte vraag. Dit kan worden bepaald door het aantal elektrische voertuigen in de omgeving te bepalen en hun laadbehoeften te onderzoeken. Het is ook belangrijk om rekening te houden met de laadsnelheid van de laadpalen, aangezien snelladen meer capaciteit vereist. De volgende stap is het kijken naar de capaciteit van uw netaansluiting. Wanneer deze niet toerijkend is voor de gewenste capaciteit kan het interessant zijn om uw laadplein te combineren met PV of een batterij.
Laadpalen zijn onder te verdelen in AC of DC laadpalen. Simpelweg kan je het stellen dat DC laders sneller laden maar tegelijkertijd ook ook groter zijn in omvang. Dit kan het verschil zit hem in 15 minuten tot wel uren opladen. Dan is er nog per laadpaal een verschil in vermogen en is de laadsnelheid bij een AC lader afhankelijk van de omvormer in de auto zelf. AC laders zijn goedkoper en worden vaak op punten geplaatst waar auto's voor een langere tijde geparkeerd staat waardoor het geen noodzaak is om snelle, dure lader te plaatsen. Dit is vaak thuis of op werk, langs een snelweg speelt tijd een veel belangrijkere rol en kan een DC lader wel weer interessant zijn.
Een laadpaal wordt niet altijd geleverd inclusief backoffice betaalsysteem. Wij werken samen met het backoffice systeem van E-flux.
Bedrijven motiveren hun medewerkers om de auto van de zaak, op te laden op kantoor. De meeste bedrijven kopen hun stroom een stuk goedkoper in waardoor de kosten laag blijven.
Om elke medewerker de kans te kunnen geven om te kunnen laden op hun werkdag is dus goed laadplan belangrijk. Wij maken het juiste laadplan wat bij uw vraag en pand past. Denk hierbij aan de laadsnelheid, backoffice systeem en load balancing.
Niet elke medewerker is tegenwoordig elke dag op kantoor. Om deze medewerkers niet aan de straat te laten laden (voor een hoog tarief) plaatsen wij thuisladers bij de medewerkers met een eigen oprit. Doormiddel van het backoffice systeem van E-flux worden alle laadsessies bij laadpalen die gekoppeld zijn aan het platform automatisch verrekend, vergoed en uitgekeerd. Zo kunnen werknemers thuis hun auto laden en worden de laadkosten automatisch verrekend en vergoed door de werkgever. Hierdoor hoeven er geen extra handelingen worden uitgevoerd door de administratie.
Beheer met het E-fluxplatform de laadpalen die op kantoor staan, maar ook de privé laadpalen van werknemers thuis zodat ook deze laadsessies automatisch verrekend en vergoed worden. Zo kan je tarieven instellen op de laders van kantoor zodat eigen auto’s tegen een lager bedrag laden dan bijvoorbeeld gasten.
Alle providers zoals E-Flux brengen een roamingstoeslag in rekening wanneer er wordt geladen bij een laadpaal. In het geval van E-flux is deze toeslag €0,03 per kWh. Gebruik je echter een E-Flux laadpas bij een E-Flux laadpaal (laadpaal met E-Flux eMobility platform), dan betaal je deze toeslag niet. Mocht je dus kiezen voor het E-Flux eMobility platform voor je laadpalen, kies dan ook voor de E-Flux laadpas voor je personeel om nog voordeliger te laden.
Batenburg begeleid je in dit gehele proces.
Het is belangrijk om de lokale en nationale wet- en regelgeving te begrijpen en na te leven. Dit kan bijvoorbeeld gaan om regelgeving omtrent de locatie, bouwvoorschriften en de veiligheid van de laadinfrastructuur. Batenburg kijkt mee naar uw locatie om een realistisch laadplan te ontwikkelen binnen de lokale mogelijkheden.
Twee parkeerterreinen bij Bloemendaal aan Zee werden vlak voor de zomer van 2020 overdekt met in totaal 10.000 m2 oppervlak aan zonnepanelen.
Lees meerIn opdracht van de eigenaar van de Natalinitoren, een kantorenpand in Roermond, hebben we een centraal laadplein voor elektrische auto’s aangelegd
Lees meer