Online Supermarkt Picnic

Clean Energy

Volledig geautomatiseerd 'fulfilmentcenter' voor online supermarkt Picnic

Online supermarkt Picnic vestigt een volledig geautomatiseerd 'fulfilmentcenter' op bedrijventerrein Hessenpoort in Zwolle (vloeroppervlak: ruim 45.000 vierkante meter). Batenburg Installatietechniek verzorgt alle werktuigbouwkundige, elektrotechnische en regeltechnische installaties voor het nieuwe distributiecentrum, in samenwerking met Bouwbedrijf Aan de Stegge Twello. Prefab en 3D BIM spelen een belangrijke rol in het realisatieproces, vertelt projectleider Frank Oostewechel.

Het project is door Batenburg Installatietechniek aangenomen volgens bestek en eind 2022 opgeleverd. Picnic is de eerste supermarkt die volledig online opereert. Het gebouw aan de Steinfurtstraat in Zwolle is opgedeeld in twee delen, die constructief van elkaar zijn gescheiden. Aan de rechterzijde van het pand springt als accent een kantoor uit de kopgevel. Het warehouse wordt geklimatiseerd met behulp van luchtwarmtepompen, ondersteund door indirect gestookte luchtverwarmers. In combinatie hiermee werd de Batenburg Energiecontainer geïnstalleerd op het nieuwe fulfilmentcenter. “De Batenburg Energiecontainer is een ruimtebesparende oplossing en wordt geheel plug-and-play geleverd en gemonteerd. Het is een geprefabriceerde technische ruimte op het dak, geheel op maat van de gebruikte afgiftesystemen en gewenste vermogens”, vertelt Oostewechel.

Gijs Benne en Mick Berends vertellen hier meer over onze installaties:

Eigen railkokersysteem
“Daarnaast maken wij gebruik van een eigen ontwikkeld railkokersysteem. Wat betreft de leidingen voor de vloerverwarming bedienen wij ons van ERIKS Blue Pipe kunststof buizen, gemonteerd door onze partner RILOH. Het VRF-systeem voor de verwarming en koeling van de kantoren komt van Mitsubishi Electric. Wij verzorgen ook het sanitair, de intelligente gebouwregeling, de data-installaties en de terreinverlichting met slimme opties, plus de laadpaalsystemen.” De procestechniek voor de distributie van de huurder (met robotkarretjes; red.) wordt door een andere partij verzorgd, alles onder BREEAM 'Excellent'. “Vroegtijdig ontwerpen en engineren in 3D BIM zorgt ervoor dat er weinig clashes zijn met andere partijen en dat wij het realisatieproces efficiënt kunnen inrichten. Wij maken zoveel als mogelijk gebruik van innovatieve prefab systemen, van Batenburg zelf of van andere partijen.”

Video plaatsing Batenburg Energiecontainer
Zie hieronder de video van de plaatsing van de Batenburg Energiecontainer in combinatie met twee lucht- water warmtepompen geïnstalleerd op het nieuwe fulfilmentcenter van Picnic Technologies

Sitemap