Onderhoud aan de kleine blusmiddelen, een grote bijdrage aan de brandveiligheid

Volgens onderzoek, uitgevoerd door de VEBON-NOVB, hebben er gemiddeld 2 op de 100 ondernemers per jaar te maken met een brand in het bedrijf. Jaarlijks worden er 85% van deze beginnende branden succesvol geblust door medewerkers zelf. Het onderzoek toont wederom aan dat het jaarlijks onderhoud aan de kleine blusmiddelen een grote bijdrage levert aan de brandveiligheid van bedrijven.

Door periodiek jaarlijks onderhoud uit te voeren aan de kleine blusmiddelen verzekerd u uzelf en uw medewerkers dat de blusmiddelen altijd werken op het moment dat dit nodig is.

Brandpreventie Een meerderheid van de ondernemers is zich nog onvoldoende bewust wat de gevolgen van een brand betekenen voor de bedrijfscontinuïteit. In het geval van brand ligt de focus van de brandweer meer op het voorkomen van slachtoffers en uitbreiding van de brand. De verantwoordelijkheid voor schadebeperking en bedrijfscontinuïteit ligt meer bij de ondernemer zelf.

Bereikbaarheid Het uitbreken van een brand gebeurd altijd zonder aankondiging. Het is daarom van groot belang dat ook de medewerkers op de hoogte zijn van de beschikbaarheid en bereikbaarheid van de kleine blusmiddelen. Door de blusmiddelen gedurende het jaar meer aandacht te geven kan er bij een beginnende brand snel en effectief geblust worden.

De doeltreffendheid van de kleine blusmiddelen toont aan dat met vrij eenvoudige middelen de meerderheid van de branden effectief geblust kan worden. Het loont om te investeren in kleine blusmiddelen en in het onderhoud ervan om schade te beperken en de bedrijfscontinuïteit te versterken.

Bron: VEBON-NOVB

Sitemap