Batenburg bouwt lokaal waterstofnetwerk GROHW

Batenburg bouwt aan lokaal waterstofsysteem voor De Gasfabriek in Deventer. Samen met Van Norel bouwgroep installeren wij hier de testopstelling van ’s werelds eerste compleet lokale waterstofnetwerk🌐 | In opdracht van GROHW Decentraal groen waterstofnetwerk

Batenburg Installatietechniek gaat aan de slag om zonnepanelen, de electrolyzer, de hybride warmtepompen, opslagtanks en de meet- en regeltechniek op elkaar aan te sluiten en te koppelen aan de verwarmingsinstallatie in het gebouw.

Technisch directeur André Roetert Steenbruggen: “Als technisch dienstverlener past dit bij ons ESG-beleid en de doelstellingen waar wij aan willen werken. Daarbij gaat het zowel om duurzaamheid in ons bedrijf als in de oplossingen voor klanten. Op basis van gegevensuitwisseling met de bouwers van de componenten, zoals MTSA Technopower B.V.Cooll en HanzeNet B.V., gaan wij dit als projectorganisatie oppakken. Het waterstofsysteem installeren wij als back-up voor de traditionele verwarmingsketels. Bij incidenten of te weinig output schakelt het systeem automatisch over op de conventionele verwarming in het gebouw.”

Meer informatie over dit project vind je hier: 

Meer nieuws?

Sitemap