Duurzame installaties nieuwe productielocatie Koninklijke Euroma

Clean Energy

 

Voor de nieuwe productielocatie van kruidenfabrikant Euroma verzorgt Batenburg Techniek alle installaties van de nieuwbouw. Alle inspanningen zijn er op gericht dat Euroma medio 2019 Europa’s meest innovatieve en duurzame fabriek voor kruiden en specerijen in Zwolle in gebruik gaat nemen. Een groot en bijzonder bouwproject waar onze specialisten van Batenburg Installatietechniek alle kennis en kunde in kwijt kunnen.

Afstemming met de procesinstallaties

Vanwege de groei van Euroma en alsmaar groeiende productie wordt er in Zwolle een nieuwe fabriek gerealiseerd van maar liefst 26.000 m²- waarvan ca. 1.900 m² kantoorruimte-. De nieuwe productielocatie stelt Euroma in staat om efficiënter te werken maar ook om de de komende jaren de productievolume te verdrievoudigen. In de voorbereidingsfase is Van Dalen gevraagd door de architect en de aannemer voor de installaties. Vanuit Euroma lag er een bestek, met de eisen per ruimte. Daar hebben we vanuit onze kennis en kunde invulling aangegeven in nauw overleg met Euroma en de overige bouwpartners. De integratie en afstemming van de gebouwgebonden installaties met de procesinstallaties en de vermogens voor elektra, gas en water, zijn cruciaal. Daarmee voldoet onze oplossing aan de eisen, vanuit bestek alsook vanuit de food-sector op het gebied van voedselveiligheid.

Beproefd

Beproefd

Het project omvatte een groot bouwproject. Er is gekozen om met installaties en technieken te werken die beproefd zijn en we veel vaker gemaakt hebben, ook samen met de bouwkundig aannemer Aan de Stegge Twello. Binnen het bouwteam hebben wij het vertrouwen gekregen voor de engineering van de installaties. Denk aan inbraak, toegangscontrole, CCTV, data, vloerverwarming, klimaatinstallatie, water, zonnepanelen, elektra, transformatoren en hemelwaterafvoeren. Batenburg Energietechniek voorziet het gebouw met de inzet van een betreedbaar transformatorstation en 4 transformatoren van de juiste energievoorzieningen.

Heat Recovery
Sitemap