Waterstof

Veiligheid voorop in combinatieketel waterstof en aardgas

Als er een warmtevraag is, komt de productie van waterstofgas op gang. In deze pilot met een hr-ketel van Atag wordt waterstofgas lokaal geproduceerd.

Omdat het gemeentehuis van de gemeente Voorst wordt gerenoveerd, verhuizen de ambtenaren tijdelijk naar een leegstaand schoolgebouw. Dat gebouw fungeert nu als pilot voor het verwarmen op waterstofgas, want: “De ketel lekte, dus er moest sowieso iets gebeuren,” zo vertelt André Roetert Steenbruggen, technisch directeur van Batenburg Installatietechniek Twello. “Bovendien is deze school slecht geïsoleerd, heeft hoog-temperatuur radiatoren en natuurlijke ventilatie.
Daarom was een warmtepomp geen optie.”

Waterstofgenerator

“We kwamen in contact met Tieluk, uitvinder en ontwikkelaar van de waterstofgenerator. Met waterstofgas heb je een systeem met een hoge temperatuur, dus dat paste veel beter. Als preferred supplier van de gemeente waren we het wel aan onze stand verplicht om waterstof voor te stellen. De gemeente reageerde gelijk enthousiast; we willen allemaal graag ervaring opdoen met deze nieuwe manier van verwarmen. We hebben het zo afgesproken dat de gemeente de materialen betaalt en wij voor de montage zorgen.”

Tekst: Marion de Graaff

Sitemap