Nog meer besparen op de energierekening

Afgelopen maanden stonden de weetjes van de maand in het teken van 'Energie'. Aansluitend hierop geven wij u graag tips over hoe u zelf nog meer kunt besparen op de energierekening.

  • Het vervangen van conventionele verlichting bespaart u ook, vervang ze door LED verlichting toe te passen. Vergeet ook niet het licht uit te doen in niet-gebruikte ruimtes.
  • Het toepassen van bewegingsdetectie en daglichtregeling zijn ook mogelijkheden om te besparen op het energieverbruik van de verlichting.
  • Wist u dat er heel veel sluipverbruik binnen het kantoor is? Sluipverbruik is het gebruik maken van elektriciteit, terwijl hier geen voordeel uit wordt gehaald. Denk hierbij aan opladers in het stopcontact laten zitten, ventilatiesystemen die overnacht aan staan.
  • Probeer uw computers, printers/-kopieermachinees en ander kantoorapparatuur zoveel mogelijk op stand-by te zetten. Er komt veel warmte van het apparatuur af, dit betekent dat er ook veel energie wordt gebruikt. Zet uw apparatuur dus vaker in slaapstand op te besparen.
  • Wist u dat warmte stijgt en dus bovenin blijft hangen? Door een ventilator te gebruiken kunt u de verwarming uitzetten en wordt de warme lucht de ruimte ingeblazen. Dit is vaak wel bij een ruimte van 6 meter of hoger.
  • Wilt u nou helemaal zeker zijn dat u bespaart op de energierekening? Houd dan de verwarming goed in de gaten. Volgens Marlon Mintjes van het MilieuCentraal centrum is de grootste slag qua energiebesparing, met de verwarming. Zet de verwarming 's nachts op 15 graden en/of de vloerwarming op 17 graden in verband met het opwarmen.

Bent u al op goed op weg met besparen?

Sitemap