Boete op de deurmat voorkomen? LED-verlichting!

Hoeveel stroom gebruikt u?
Het is de hoogste tijd om maatregelen te nemen wanneer u meer dan 50.000 kWh stroom gebruikt. Sinds kort wordt de Wet Milieubeheer gehandhaafd door de overheid. Dit betekent dat kantoren, winkels, restaurants en fabrieken energiebesparende maatregelen moeten nemen. De Wet verplicht bovengenoemde organisaties met een verbruik van meer dan 50.000 kWh maatregelen te nemen die binnen vijf jaar terugverdiend kunnen worden.

 

Komt de wet u bekend voor? Dit kan kloppen, de wet bestaat namelijk al 25 jaar. Daarentegen werd er niet veel mee gedaan, maar vanaf dit jaar komt hier verandering in. De regionale uitvoeringsdiensten zullen streng zijn als het gaat om de handhaving van de wet. Dit betekent dat er forse boetes op de deurmat terecht kunnen komen, maar dat deze dus ook voorkomen kunnen worden.

Voorkomen klinkt altijd goed in de oren. Boetes voorkomen doet u door bijvoorbeeld door één van de volgende maatregelen te nemen.

  • Binnenverlichting - het geïnstalleerd vermogen beperken
  • Onnodige verlichting - wanneer er geen gebruik wordt gemaakt van ruimtes onnodig brandende verlichting voorkomen.
  • Binnenkomst van daglicht - Binnenkomend daglicht door ramen kan een aanvulling op de binnenverlichting waardoor en minder verlichting benodigd is.

Door middel van LED-verlichting wordt dit nog makkelijker. Lees hier meer over LED-verlichting!

 

Sitemap